Farve-visse

(Genista tinctoria)
Genista tinctoria

Genista tinctoria

Flerårig hårdfør busk
Meget giftigMeget giftig    Gul
Blomstring:JFMAMJJASOND
60 cm  
Højde: 60 cm

Køb farve-visse her

Klik her for at købe forskellige planter i ærteblomstfamilien.

 

BOTANISK BESKRIVELSE

Farve-Visse er lille busk med en tæt og rund vækstform. Hovedgrenene er opstigende med tætsiddende sidegrenene. Barken er først lysegrøn og fint håret. Senere bliver den stribet og fint furet. Gamle grene har en grågrøn, knudret bark. Knopperne sidder spredt, og de er meget små og tæt dækket af lyse hår. Bladene er lancetformede og helrandede med fine hår langs randen. Over- og undersiderne har samme, græsgrønne farve. Blomstringen sker i juli-august. Blomsterne sidder samlet i klaser ved enden af hvert skud. De enkelte blomster er smørgule og uregelmæssige (som en meget smal gyvelblomst). Frugterne er små bælge, der rummer 5-10 små, spiredygtige frø.

Rodnettet består af en enkelt, dybtgående pælerod med forholdsvist få siderødder. Farve-Visse har – som alle ærteblomstrede – knolde med kvælstofsamlende bakterier på rødderne. Planten er giftig i alle dele. Den har tidligere været brugt som farveplante.

BIOTOP

Farve-Visse er vidt udbredt på mineralfattig, gruset bund overalt i de mere varme dele af Europa (herunder Danmark), hvor den optræder på heder og overdrev, langs veje og skovbryn og i lyse ege- og fyrreskove.

 

Kommentarer

Har du erfaring med medicinurten? Del gerne dine erfaringer med de øvrige brugere via kommentarfeltet nedenfor.

Anbefalede bøger