Gul anemone

(Anemone ranunculoides)
Anemone ranunculoides

Anemone ranunculoides

Flerårig hårdfør
Moderat giftig  Sol - halvskyggeSol - halvskygge  Gul
Blomstring:JFMAMJJASOND
15-20 cm  
Højde: 15-20 cm
15-20 cm  
Jord: God muld
Uregelmæssig  
Spiretid: Uregelmæssig
Stratificering (kuldebehandling)
Stratificering

Køb anemoner her

Nedenfor kan du købe anemoner fra en kendt dansk forhandler af haveplanter:

Du kan se og købe mange flere anemoner her.

BOTANISK BESKRIVELSE

Gul Anemone hører til ranunkel familien. Den er en staude med en opstigende-opret vækst, som bliver tæppedannende. Bladene er kransstillede og næsten ustilkede med tre hovedafsnit, som er dybt håndsnitdelte med hel (inderst) og groft tandet (yderst) rand. Oversiden er glat og græsgrøn, mens undersiden er lidt mere bleggrøn.

Blomstringen sker i april-juni, og hver stængel bærer 2-3, endestillede blomster. Blomsterne er smørgule med 5 blosterblade og talrige støvdragere. Frugterne er nødder.

Rodnettet består af den vandrette, krybende jordstængel og trævlede rødder, som udspringer fra den. Planten anses for at være indikatorplante for næringsrig muldbund af den allerbedste slags.

FORVEKSLING

Når den gule anemone blomstrer, kan den ikke forveksles med andre danske planter.

Men efter afblomstring kan det være svært at skelne mellem hvid og gul anemone. Den sikreste karakter til at skelne mellem bladene af de to arter er længden af svøbbladenes stilke. Hos Hvis Anemone er stilken normalt 10-35 mm lang, hos Gul Anemone er den kun 5-7mm.

BIOTOP

Gul Anemone foretrækker næringsrig, lidt fugtig, kalkholdig bund i skov og krat og tilgroede moser. Den stiller større krav til jordbunden end Hvid Anemone.

BIOLOGI

Frugten er en nød, og frøene har et lille olielegeme, der efterstræbes af myrer, som slæber afsted med frøene og derved spreder dem. Denne spredning er effektiv over korte afstande, men ikke over længere distancer, og anemoner indvandrer først sent til nyplantet skov på steder, hvor der ikke har været skov i perioden før.

 

Se evt. også vores artikel om Blå anemone.


Du kan købe anemoner her:

Du kan se mange flere anemoner her.

Kommentarer

Har du erfaring med medicinurten? Del gerne dine erfaringer med de øvrige brugere via kommentarfeltet nedenfor.

Anbefalede bøger
© Copyright www.medicinurter.dk 2020 - Disclaimer