Basilikum

(Ocimum basilicum)

Ocimum basilicum

Ocimum basilicum

Et-årig, ikke hårdfør
Medicinalurt og spiselig krydderurtMedicinalurt og spiselig krydderurtMedicinalurt og spiselig krydderurt  Sol  Hvid
Såtid: JFMAMJJASOND
Blomstring: JFMAMJJASOND
Høst: JFMAMJJASOND
30-50 cm  
Højde: 30-50 cm
30-50 cm  
Jord: Veldrænet muld
14-21 dage  
Spiretid: 14-21 dage
15-25  
Spiretemperatur: 15-25°

Næringsindhold

 
Næringsindhold per 100 g friskeblade
Energi 94 kJ (22 kcal)
Kulhydrat 2.65 g
Fibre 1.6 g
Fedt 0.64 g
Protein 3.15 g
Vand 92.06 g
Vitamin A 264 μg (33%)
beta-caroten 3142 μg (29%)
Thiamine (vit. B1) 0.034 mg (3%)
Riboflavin (vit. B2) 0.076 mg (6%)
Niacin (vit. B3) 0.902 mg (6%)
Pantothenic acid (B5) 0.209 mg (4%)
Vitamin B6 0.155 mg (12%)
Folat (vit. B9) 68 μg (17%)
Cholin 11.4 mg (2%)
Vitamin C 18.0 mg (22%)
Vitamin E 0.80 mg (5%)
Vitamin K 414.8 μg (395%)
Calcium 177 mg (18%)
Jern 3.17 mg (24%)
Magnesium 64 mg (18%)
Mangan 1.148 mg (55%)
Fosfor 56 mg (8%)
Kalium 295 mg (6%)
Natrium 4 mg (0%)
Zink 0.81 mg (9%)

Tallene i parantes viser den procentdel af den daglige anbefalede mængde for voksne, der er dækket ved indtagelse af 100 g friske blade.

Skriv en kommentar